Kaip pagaminti pastiles iš uogų?

Vasarą dažnas susiduriame su klausimu: kur reikės padėti visą derlių: uogas, vaisius. Dažniausiai lekiame į parduotuvę, perkame daug cukraus ir jau galvojame apie visas tas uogienes, kurios dažnu atveju jau yra ir pabodusios, ir jų gaminimas užima begalę laiko.

Tada svarstome apie kompotus, tačiau ir ten dažnu atveju nukeliauja daug cukraus, o kaip ir pasižadėjote sau šiemet jog “reikėtų mažiau vartoti cukraus”. Noriu jums papasakoti apie mano atrastą puikų ir paprastą būdą sunaudoti visas uogas ir vaisius bei atrasti nepakartojamų skonių.

Kaip jau supratote iš pavadinimo – kalbu apie pastiles.

Manau, kad pastilės yra pats paprasčiausias dalykas, ką galima pagaminti iš uogų ir vaisių. Dar daugiau – tai yra labai paprasta, tam reikalinga gera vaisių džiovyklė ir fantazija, kurios tikrai tikiu jūs turite daugiau nei pakankamai. Noriu daugiau papasakoti apie savo paties naudojamą ir dar nė karto nenuvylusią pagalbininkę – džiovyklę Ezidri ir kaip su jos pagalba galite pasigaminti skaniausių pastilių.

 

Pastilės iš medlievos ir juodųjų serbentų

Ką gi? Keliaukime gaminti pastilių! Paruoštas uogas ir vaisius reikėtų sutrinti į vientisą masę ir tuomet gautą masę pilti ant specialaus padėklo, kurių visada galite užsisakyti papildomai. Dėka šių padėklų sutaupysite daug kepimo popieriaus (juk tikriausiai anksčiau klodavote juo savo orkaitės skardas), ir darbas bus greitesnis ir be abejo malonesnis.

Dar vienas patarimas – prieš dėdami vaisių ar uogų masę ant padėklo sutepkite padėklą lašeliu aliejaus, tokiu būdu bus lengviau nuimti pastilę, kai ji jau bus paruošta. Taigi – viskas! Jokių stiklainių plovimų ar papildomo laiko saugant uogienę ant viryklės. Jungiame džiovyklę ir laukiame kada ji padarys visą džiovinimo darbą.

 

Man asmeniškai skaniausios yra pastilės iš juodųjų serbentų, mano žmonai – iš kriaušių ir slyvų.

 

Specialus padėklas Ezidri skirtas pastilėms gaminti
Specialus padėklas Ezidri skirtas pastilėms gaminti

Šis gaminimo procesas pilnai tinka tiek vaisių, tiek uogų pastilėms gaminti. Pats esu išmėginęs pastiles iš juodųjų serbentų, obuolių, bananų, kriaušių, aviečių, vyšnių ir t.t. Dažnai atrodo, kad pastiles reikia daryti tik iš tų uogų ar vaisių, kurie yra jūsų mėgstamiausi, tačiau praktikoje kartais būna kitaip. Pavyzdžiui aš labai mėgstu vyšnias ir alksnialapių medlievų uogas, bet pastilių vien iš jų, skonis man nepatinka.

Man asmeniškai skaniausios yra pastilės iš juodųjų serbentų, mano žmonai – iš kriaušių ir slyvų. Taigi rekomenduoju ir jums – išmėginkite įvairius vaisių derinius, nebijokite eksperimentuoti ir nustebinti artimuosius dar neatrastais skoniais!

 

Pastiles iš uogų

 

O čia pastilės iš aviečių

 

Kadangi pats tikrai nemažai eksperimentavau, pateikiu keletą patarimų kaip geriau išnaudoti kai kurių uogų savybes:

 

  • Jeigu kažkuri uoga, pavyzdžiui medlieva, yra nepakankamai aromatinga, ir visiškai neturi rūgštumo, pridėkite 30% juodųjų serbentų ir geras skonis bei aromatas bus garantuotas.

 

  • Jeigu atvirkščiai – uoga yra labai rūgšti, tenka pridėti cukraus. Cukraus tikrai nereikia daug. Dažniausiai pakanka 100 gramų vienam kilogramui tyrės.

Vaisių džiovyklę Ezidri ir papildomus priedus užsisakykite čia: https://sodoexpertai.lt/maisto-dziovykliu-priedai/

Juodųjų serbentų sodinukus su pristatymu į namus rasite čia: https://sodoexpertai.lt/serbentai-sodinukai/

 

 

 

Vaisių džiovyklę Ezidri ir papildomus priedus užsisakykite čia: https://sodoexpertai.lt/maisto-dziovykliu-priedai/

Juodųjų serbentų sodinukus su pristatymu į namus rasite čia: https://sodoexpertai.lt/serbentai-sodinukai/

 

 

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *