Aprašymas
Svogūnų mikrožalumynai turi pikantišką ir saldų svogūnų skonį, bet yra kur kas mažiau aštrūs. Dėkite juos prie paruoštų patiekalų, salotų, sriubų, padažų, užkandžių, prie mėsos ir žuvies. Ploni žali svogūnų lapai su juodomis sėklomis yra originalus patiekalų dekoras.
Kasdien vartojant svogūnų mikrožalumynus gerėja bendra savijauta ir virškinimas, stiprėja apetitas ir pasižymi valomosiomis bei antiseptinėmis savybėmis. Tačiau sergant ūminėmis virškinimo trakto ligomis geriau susilaikyti nuo svogūnų mikrožalumynų vartojimo.
Reikėtų paminėti, kiek antioksidantų, vitaminų, mineralų yra svogūnų mikrožalumynuose: beta-karotinas, vitaminai A, E, C, K, B1, B2, B5, B6, PP, folio rūgštis, cholinas, mineralai: fosforas, manganas, natrijus, geležis, kalcis, siera, kalio, magnis.
Svogūnų mikrožalumynai stiprina imunitetą ir nervų sistemą, mažina mieguistumą, cholesterolį ir valo kraują nuo perteklinių druskų. Jie regeneruoja ir atkuria odos paviršių, normalizuoja medžiagų apykaitą ir mažina spaudimą. Ypač naudinga vartoti svogūnų mikrožalumynus, ypač porų, žiemos metu.
Svogūnų sėklas mikrožalumynų auginimui už prieinamą kainą galite įsigyti mūsų internetinėje parduotuvėje, kur taip pat rasite substratą ir daigyklas auginimui.
Atsiliepimai
There are no reviews yet