Aprašymas
Bazilikas – visame pasaulyje gerai žinomas augalas, ypač italų virtuvėje, kur jis naudojamas kartu su makaronais, pesto ir pica. Ši baziliko veislė turi žalius lapelius ir stiebus, o jos skonis intensyvus ir gaivus, su lengvu mėtų poskoniu! Mikrožalumynų bazilikas suteikia kiekvienam patiekalui išskirtinę skonio patirtį, kurios neįmanoma nemėgti.
Ši Genujos veislė – viena labiausiai vertinamų itališko baziliko rūšių, garsėjanti ypatingu skoniu – tikras kulinarinis lobis. Verta žinoti, kad kiekvienas Genujos bazilikas yra itališkas, tačiau ne kiekvienas itališkas bazilikas yra Genujos. Tačiau tik kantrūs augintojai turės galimybę mėgautis šiuo gardžiu apdovanojimu. Žemiau rasi auginimo rekomendacijas.
Baziliko mikrožalumynai yra puikus ir kvapnus įvairių patiekalų papildymas, tačiau jų auginimas gali būti sudėtingas arba bent jau reikalaujantis daugiau dėmesio. Norint pasiekti geriausią rezultatą:
- Nemirkyk sėklų – jos turi specialų želatino apvalkalą.
- Laikyk sėklas tamsoje 5–6 dienas, kol ūgliai pasieks bent 3 cm aukštį – tai padeda išvengti pelėsio ir užtikrina tinkamą vėdinimą.
- Po to leisk bazilikui augti dar 14 dienų.
Baziliko mikrožalumynų nauda sveikatai
Bazilikų mikrožalumynai – tikra gerųjų savybių esencija. Jis turi daug baltymų, vitaminų (A, C) ir mineralų! Gali padėti mažinti organizmo uždegiminius procesus (dėl eugenolio) ir kovoti su bakterinėmis infekcijomis. Taip pat bazilikas padeda stiprinti kaulus (Ca), reguliuoti hormonus (Zn, Mg), o vitaminas K svarbus kraujo krešėjimui.
Geriausia vartoti žalią, kad neprarastų maistinių medžiagų.
Tam, kad auginti mikrožalumynus butu lengviau, siūlome jums užsisakyti platų daigyklų pasirinkimą – nuo paprastų iki elektrinių su apšvietimu ir automatiniu laistymu.
Kokoso substratą įsigykite čia: https://sodoexpertai.lt/kokoso-substratas/












Atsiliepimai
There are no reviews yet