Aprašymas
Pasigamink puikias organines trąšas pats. Nuo šiol virtuvės organinių atliekų nereikės išmesti.
Pradėk gaminti natūralų kompostą ypač greitai ir net savo namuose.
SAVYBĖS IR PRIVALUMAI:
Pagamintas iš aukščiausios rūšies, ekologiško cukranendrių plastiko.
Idealus butui, namui, biurui, restoranui, kavinei.
Išskirtinio dizaino, pelniusio ne vieną tarptautinį apdovanojimą.
Tai geras sprendimas panaudoti virtuvės organines atliekas pagal paskirtį ir namuose ar darbe pasigaminti natūralias trąšas bei pradėti gaminti kompostą.
Jokio blogo kvapo. Pritaikytas butams, namams, biurams, restoranams, kavinėms.
Krepšio išmatavimai: 34 x 24 x 24 cm.
BOKASHI KOMPOSTAVIMO KREPŠIO 2 KOMPLEKTĄ SUDARO:
Bokashi kompostavimo krepšys su kraneliu.
Bokashi kompostavimo granulės 1,5 L.
Atliekų trombuotojas.
Samtelis Bokashi granulėms.
Kibiro talpa 10 L.
NAUDOJIMO INSTRUKCIJA:
Šiuos kompostavimo krepšius naudoti ypač paprasta. Visas virtuvės organines atliekas dėkite į Bokashi kompostavimo krepšį. Dienos pabaigoje, ant supiltų organinių atliekų, užberkite nedidelį kiekį (20 ml) Bokashi granulių ir prispauskyte su specialiu grūstuvėliu. Prispaudus atliekas su grūstuvėliu, netraukite jo atgal, kad kuo mažiau patektų oro. Tokiu būdų fermentacija vyks spačiau. Kas tris dienas išleiskite susikaupųsį skystį per specialų kranelį. Prisipildžius krepšiui, užberkite ant viršaus nedidelį kiekį Bokashi granulių ir galite (bet nebūtinai) palikiti fermentuotis apie 2 savaites. Praėjus 2 savaitėms, nuleiskite skystį per kranelį į tarą, kurią galima uždaryti. Po 2 savaičių arba prisipildžius kompostavimo krepšiui, organines atliekas išpilkite į kompostinę (žiemos metu galite išpilti ir į šiltnamį ar ant lysvės) ir užberkite 5 cm žemės sluoksniu. Išpylus organines atliekas iš Bokashi kompostavimo krepšio, gerai jį išplaukite.
Jei neturite sodo, organines atliekas pilkite į specialų konteinerį, skirtą organinėms ir žaliosioms atliekoms arba į bendrą buitinių atliekų konteinerį.
Susikaupųsį skystį galite naudoti kaip organinę trašą savo kambariniams/biuro ar lauko augalams, supilti į kompostą (žiemos metu galite išpilti ir į šiltnamį ar ant lysvės) arba supilti į kriauklę (kaip valymo priemonę). Jei naudosite kaip trąšą, pradžioje skieskite su didesniu kiekiu vandens, kad nenudegintumėte augalų. Tirpalo stiprumas priklauso nuo to, kokias organines atliekas metėte į Bokashi kompostavimo krepšį. Standartinis skiedimas 1:100-1:200.
Patarimai: Prieš pradedant naudoti Bokashi kompostavimo krepšį, patikrinkite ar kranelis užsuktas. Organines atliekas smulkinkite, taip greičiau susifermentuos atliekos ir jų tilps ženkliai daugiau. Bokashi kompostavimo krepšį visada laikykite uždarytą dangčiu. Kad pasiekti geresnio ir greitesnio rezultato, rekomenduojame papildomai naudoti preparatą Slieko Svajonė (skiedimas 1:100).
Atsiliepimai
There are no reviews yet