Ivan Čai
Tiems, kas vertina sveikatą, skonį ir gerus įpročius!
Pagaliau sugrįžta senovinė arbata, kuri auga Lietuvoje
ir yra net ir skanesnė ir vertingesnė už kiniškas ar kitas
užsienyje augančias ir gaminamas arbatas.
Jeigu norėtum mėgautis senovės lietuvių ir rusų išmintimi,
kuri padėjo tūkstančiams žmonių
išsaugoti arba atstatyti sveikatą, tikru ir nepakartojamu skoniu,
privalai perskaityti šį pranešimą.
Anksčiau aš visada pirkdavau tik tradicines arbatas, dažniausiai žalią ir juodą. Tačiau laikui bėgant pastebėjau, kad juoda arbata mane per stipriai stimuliuoja. Jei atsigeriu vakare – labai sunku užmigti naktį.
O ryte juk reikia anksti keltis…
Tada perėjau prie žalios. Ir vėl tas pats – pasirodo, kad žalia arbata irgi stimuliuoja.
Buvo gaila atsisakyti ir juodos ir žalios arbatos, nes nieko panašaus, pagal skonį ir tuo labiau pagal naudingumą, mūsų organizmui aš vis nerasdavau.
Taip, mūsų kraštuose auga labai daug naudingų augalų, kurie tinka arbatoms. Tačiau tai skonis nelabai, tai per stiprus gydomasis poveikis, dėl kuriuo negalima vartoti tam tikrų vaistažolių nuolat, tai tas augalas gan retas ir jo nelabai pakankamai surinksi.
Tarp kitko, aš visada manydavau, kad žalia ir juoda arbatos gaminamos iš skirtingų augalu. O pasirodo, kad tai tas pats augalas (Caméllia sinénsis), tik paruoštas kitaip.
Ir štai vienas mano pažįstamas pavaišino mane labai skania juoda arbata.
Iš išvaizdos ji buvo labai panaši į kinišką stambialapę arbatą, tačiau kvapas ir skonis buvo visiškai kitoks… – Tai „Ivan Čai“ – atsakė mano draugas. Pavaišino Rusijoje. Padarytas iš gauromečio. Tenai tos arbatos tikrai daug gamina ir tą gamybą vis didina, nes labai auga paklausa. Jis tada papasakojo man apie daugelį naudingų šios arbatos savybių, bet man tada įsiminė svarbiausia – skonis. Taigi, dėka mano pažįstamo, aš pajutau, sužinojau ir supratau štai ką: ● Arbata iš gauromečio nei kiek nenusileidžia pagal skonį kiniškoms arbatoms, o dažnai ir pranoksta. ● Gaurometis puikiai auga ne tik Rusijoje, bet ir pas mus Lietuvoje, taigi mums nereikia nieko importuoti – puiki žaliava puikiai arbatai auga visai šalia. ● Gauromečio nereikia auginti – jis pats puikiai auga miško kirtimuose ir apleistuose laukuose, todėl jis visada bus be jokių trąšų ir pesticidų. ● Pagal naudingumą mūsų organizmui „Ivan Čai“ ne tik nenusileidžia, bet ir lenkia arbatas pagamintas iš arbatinio krūmo (Caméllia sinénsis). Taigi, dėl paprasto nežinojimo ir populiarumo trūkumo, Lietuvos žmonės iki šiol neturėjo galimybės paragauti vienos iš naudingiausių ir skaniausiu arbatų. Dabar ši klaida ištaisyta – jūs galite tiesiog dabar užsisakyti ir labai greitai paragauti „Ivan Čai“. Kuo jums gali būti naudinga Ivan Čai arbata?Aš jokiu būdu nesakysiu ir netvirtinsiu, kad arbata iš siauralapio gauromečio yra vaistas. Ne. Tai yra tik arbata. Tačiau, jeigu ją vartosite nuolat vis dėl to poveikį galima pajausti. Tuo labiau, jeigu gersite labai stiprią arbatą ir dažniau nei vieną kartą per dieną. Koks gali būti naudingas poveikis? Visu pirma, tai nauda vyrams, nes yra teigiama, kad siauralapis gaurometis sumažina rizika susirgti prostatos ligomis, tame tarpe ir vėžiu, o sergantiems prostatitu, gali padėti jį išgydyti, ir pagerinti bendrą vyrų savijautą ir sveikatą. Siauralapio gauromečio lapuose vitamino C net 6 kartus daugiau negu citrinoje. Ivan Čai arbata turi raminantį poveikį. Ji gali pagerinti miegą, nuslopinti skausmą. Mokslininkų įrodytas šios arbatos antidepresinis poveikis. Siauralapis gaurometis pasižymi antiproliferaciniu poveikiu, kuris jau įrodytas klinikiniais tyrimais, todėl padeda išvengti auglių. Dar trumpai apie siauralapio gauromečio naudą žmogui:● Balansuoja nervų sistemą: sudirgusius ramina, nusiminusiems kelia nuotaiką, suteikia energijos. Kaip užvirinti Ivano arbatą?Mūsų Ivano arbata yra fermentuota panašiai, kaip ir tradicinės kiniškos arbatos, todėl ir užvirinimo būdai yra tie patys. Taigi, jeigu jau naudojate tuos būdus – taip pat elkitės ir su Ivano arbata. Aš mėgstu naudoti french presą (prancūzišką presą).
Taip pat galite tai daryti užvirinimo arbatinuke arba termose.
Jeigu arbata buvo užvirinta trumpai – apie 15 minučių, tokiu pat būdų galima užvirinti ją dar 2 kartus. Padarykite Ivan Čai arbatos vartojimą savo nauju geru įpročiu, nes iki šiol nerasta nei vieno šalutinio nepageidaujamo poveikio, o naudos savo sveikatai, gero kvapo ir skonio tikrai gaus kiekvienas! Ši arbata užaugo Lietuvoje ir yra Lietuvos žmonių rankų darbas.Jūsu Jevgenij Fedotov. |