Aprašymas
PRIVALUMAI
- Aviečių arbata liaudies medicinoje dažnai vartojama įvairioms ligoms gydyti.
- Ji naudinga vaikams ir suaugusiems ir gali padėti kai jie karščiuoja dėl peršalimo, gripo, anginos ar kitų virusinių infekcijų.
- Aviečių lapų arbata slopina uždegimus, viduriavimą, vėmimą, mažina karščiavimą, skatina prakaitavimą, tonizuojamai veikia organizmą.
- Nustatyta, kad aviečių lapų arbata veiksmingai malšina mėnesinių sukeltus skausmus.
- Aviečių lapų nuoviru skalaujama burna ir gerklė sergant angina, gerklės ir burnos gleivinės uždegimu.
- Šilti kompresai su aviečių lapų nuoviru dedami ant sunkiai gyjančių odos opų, nudegimų, išsiplėtusių venų mazgų.
- Fermentuota arbata visada skanesnė ir aromatingesnė už tiesiog išdžiovintus augalų lapus.
- Fermentacijos metu atsiranda daug naujų naudingų medžiagų, kurių nerasime tiesiog džiovintuose lapuose.
- Aviečių lapų sudėtyje yra organinės rūgštys, flavonoidai, vitaminai C, E, K, jodas, kalis, taninai, folio rūgštis.
- Salicilatai slopina uždegimą ir mažina kūno temperatūrą.
- Surinkta ir fermentuota Lietuvos miškuose mūsų rankom.
PASTABOS
- Nėštumo pradžioje aviečių lapų arbata reikia vengti.
- 3 paskutinius nėštumo mėnesius arbatą vartoti labai atsargiai.
- Negalima vartoti kartu su cukraus kiekį kraujyje mažinančiais vaistais.
- Sergantys inkstų ligomis ir podagrą, prieš vartodami aviečių preparatus pasitarti su gydytoju.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.