Aprašymas
1. Beržininkų ananasas
Veislė sukurta Lietuvoje, vaisiai skinami rugsėjo pradžioje. Vartojami iki lapkričio mėn., labai stambūs, labai skanūs, aromatingi, atsparūs rauplėms. Vaismedžiai gana ištvermingi žiemą, labai augūs, todėl skiepijami tik į žemaūgius poskiepius.
2. Auksis
Puiki lietuviška veislė, išvesta prof. I. Štaro. Vaisiai vienodo didumo, stambūs, gražūs, rūgščiai saldaus skonio, gana atsparūs rauplėms ir rudajam puviniui. Laikoma rudenine veisle, bet laikosi iki vasario – kovo mėnesio. Derėti pradeda 3-4 metais, dera gausiai ir kasmet.
3. Alyvinė (Popierinis)
Vasarinė obelų veislė, senai auginama ir plačiai paplitusi Lietuvoje.Vaisiai vidutinio didumo ir dideli, geltoni, gero skonio, vartojami iškart po nuskynimo rugpjūčio viduryje.
4. Konfetnaja
Rusiška veislė, sunoksta tuoj po Alyvinės ir vartojami apie 2 savaites. Vaisiai vidutinio dydžio, geltoni, įsaulyje su rausvais dryželiais, saldūs, sultingi, aromatingi. Medžiai vidutinio augumo, derlingi, gana atsparūs ligoms, žiemą ištvermingi.
5. Kovalenkovskoje
Baltarusiška vėlyva vasarinė veislė. Vaisiai stambūs 150-180 g, pailgi, skaisčiai raudonos spalvos, sunoksta rugpjūčio gale, ne vienu metu, sunokę nenubyra. Nuskinti vaisiai laikosi apie 1 mėnesį, šaldytuve – iki 2 mėnesių. Minkštimas sultingas, saldus, visiškai be rūgštumo. Vaismedžiai vidutinio augumo, vainikas tankus, lengvai formuojamas, tačiau šakas reikia retinti. Veislė derlinga, greitai pradeda derėti, atspari šalčiui ir ligoms, nereikli augimo vietai.
Andžej Andruškevič (įsigijo produktą) –